A kormány szorosabbra fűzi az Azerjabdzsánnal való együttműködést

Külpol

Orbánnál járt ma Ilham Aliyev azeri elnök.

Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten. A kormányfő a Karmelita kolostorban találkozott Ilham Aliyev azeri elnökkel.

Közös sajtónyilatkozatukban Orbán Viktor kiemelte: azért emelték az együttműködés szintjét, mert mindkét ország jól látja, hogy "nemcsak Európa, hanem az Európával kapcsolatban lévő térségei is a világnak a veszélyek korába léptek". A mostani találkozót az különbözteti meg a korábbiaktól, hogy "a nemzetközi viszonyrendszer, amely körülvesz bennünket", sokkal veszélyesebb, mint bármikor korábban - mondta.

Közölte: az energiadiverzifikáció igénye felértékeli Azerbajdzsánt, és üdvözölik, hogy Azerbajdzsán elkötelezte magát az európai energiabiztonság javítása mellett.

Ilham Aliyev arról beszélt, hogy jelenleg mindenhol az energiabiztonság a legfontosabb. Országának bőven van energiája, hogy az európai igényeket az elkövetkező száz évben megbízható szállítóként kielégítsék - jelentette ki az azeri elnök.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk