A NATO megoldja a finnekkel és svédekkel kapcsolatos török problémákat

  • narancs.hu
  • 2022. május 15.

Külpol

Erről a szervezet főtitkára és az amerikai külügyminiszter beszélt.

A NATO és az Egyesült Államok vasárnap kijelentette, hogy Törökország nem fogja hátráltatni Finnország és Svédország csatlakozását a szövetséghez - írja a Reuters.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a finn elnök és a miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy országuk csatlakozni kíván a NATO-hoz, Svédország pedig várhatóan követi a példát.

Törökország azonban meglepte szövetségeseit azzal, hogy fenntartásai vannak a finn és a svéd NATO-tagsággal kapcsolatban, és szintén vasárnap, a NATO tagországok külügyminisztereinek berlini találkozóján ismertette követeléseit. Ankara azt kérte, hogy a két ország állítsa le a kurd fegyveres csoportok támogatását, és oldja fel a Törökországba irányuló egyes fegyvereladások tilalmát.

Ugyanezen a találkozón Szijjártó Péter arról beszélt, hogy tekintettel kell lenni a török kérésekre.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár biztos benne, hogy képesek lesznek úgy kezelni a Törökország által kifejezett kéréseket, hogy azok ne késleltessék a két ország tagságát, Antony Blinken amerikai külügyminiszter pedig ugyanezt ismételte el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk