A szlovák külügyminiszter Szijjártónak üzent: ne terjessze, hogy Szlovákia, Csehország és Lengyelország meghosszabbítja a háborút

  • narancs.hu
  • 2022. április 29.

Külpol

Szerinte a fegyverszállítmányok Ukrajna védekezését segítik.

Ivan Korčok szlovák külügyminiszter azt mondta a Denník N-nek, hogy amíg Szlovákia, Csehország és Lengyelország egyetért a legfontosabb biztonságpolitikai kérdésekben, addig Magyarország próbál távolságot tartani a háborúval kapcsolatos kérdésekben.

A 444.hu szemléje szerint visegrádi négyek jövőjével kapcsolatban úgy nyilatkozott Korčok, hogy a csoportban a gyakorlati együttműködést kell keresniük, és nem szabad azt az irreális látszatot fenntartaniuk, mintha a négy országnak közös külpolitikája lenne az EU-n és a NATO-n belül. Hozzátette, hogy a szlovákok szerint a régió érdeke egybe esik a nyugat érdekével.

A szlovák külügyminiszter a Denník N-nek beszámolt arról is:

jelezte Szijjártó Péternek, hogy tartsák tiszteletben egymás álláspontját az Ukrajnának nyújtott katonai segítséggel kapcsolatban, vagyis a magyar kormány ne kommunikáljon úgy, mintha a V4-es országok a fegyverszállítmányokkal a konfliktust akarnák elnyújtani.

Korčok szerint a szállítmányokkal legfeljebb azt az időt hosszabbítják meg, amíg Ukrajna képes megvédeni magát az orosz katonai agresszióval szemben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk