Az ukránok felrobbantottak egy nagy orosz hajót a Krímnél

  • narancs.hu
  • 2023. december 26.

Külpol

A támadást már a Krím vezetője is elismerte.

Az ukrán légierő állítása szerint ők robbantották fel az oroszok Novocserkasszk nevű partraszálló hajóját a Krímen, Feodoszija városának kikötőjében. A támadást a megszállt (és gyakorlatilag már teljesen az orosz közigazgatásba betagolt) Krím vezetője, Szergej Akszjonov is elismerte  – írja a Meduza.

„Feodoszia területén ellenséges támadás történt. A kikötő területét lezárták. Mostanra nincs több robbanás, a tüzeket lokalizálták. Minden érintett hatóság a helyszínen dolgozik. Több ház lakóit evakuálják. Személyes ellenőrzésem alatt tartom a helyzetet. Kérem, maradjanak nyugodtak, és csak a hivatalos információkban bízzanak" – írta Telegramon éjszaka.

A hajó robbanásáról készütl videók már megjelentek a közösségi médiában is.

Az ukrán fél cirkálórakétákat használt a hajó ellen, ami valószínűleg Shaheed csapásmérő drónokat szállított az elcsatolt Krímbe. „Oroszország haditengerészete egyre kisebb és kisebb! Az orosz Fekete-tengeri flotta zászlóshajóját, a Moszkva cirkálót ezúttal a Novocserkasszk nevű nagy partraszálló hajó követi a hullámsírba. Köszönöm a légierő pilótáinak és minden érintettnek a kiváló munkát” – írta szintén Telegramon Nyikolaj Olescsuk altábornagy, az ukrán légierő parancsnoka.

Az orosz védelmi minisztérium még nem reagált a hírre.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!