Jelentkezett Navalnij az Északi-sarkkörön túli börtönéből

  • narancs.hu
  • 2023. december 26.

Külpol

Húsz napig szállították át az orosz ellenzéki aktivistát a Harp nevű falu melletti börtöntelepre. Állítása szerint remek a hangulata.

Közzétette első bejegyzését az X-en Alekszej Navalnij, mióta három hétre eltűnt. Hosszú hallgatás után kiderült, hogy egy Északi-sarkkörön túli börtönbe szállították át az ország egyik legkeményebb börtöntelepére.

„Én vagyok az új Mikulás. Van már báránybőr subám, usankám és kapok valenkit is (hagyományos orosz téli lábbeli). 20 napig tartó átszállításom alatt szakállat is növesztettem”

- írta X-re a politikai fogoly.

Navalnij megerősítette, hogy a Jamal-Nyenyec körzetben Harp faluban van jelenleg, hozzátéve, hogy a húsz napig tartó átszállítás elég kimerítő volt, de még mindig remek a hangulata. „Az őrség nem olyan, mint Közép-Oroszországban, hanem olyan, mint a filmekben, gépfegyverekkel, kesztyűs- csizmás alakokkal, hatalmas juhászkutyákkal. Mindenesetre ne aggódjatok miattam. Jól vagyok. Teljesen megkönnyebbültem, hogy végre célba értem. Még egyszer köszönöm mindenkinek a támogatást. És boldog ünnepeket” – zárta bejelentkezését.

Alekszej Navalnij nemrég újabb 19 évet kapott az orosz rezsimtől. Sokan az életéért is aggódtak, ugyanis az utolsó hír az volt róla, hogy elájult az éhségtől börtöncellájában. Mostanra viszonylag egyértelmű, hogy a férfi csak akkor szabadulhatna a börtönből, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök elbukna, vagy legalább is meggyengülne annyira az otthoni hatalma, hogy kénytelen gesztust tenni.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.