Az ukránok nem tudnak a titkos békemisszióról, amiről Ferenc pápa beszélt

  • narancs.hu
  • 2023. május 2.

Külpol

Mondjuk, eddig titkos volt.

Ukrajna közölte, "nincs tudomása" a Vatikán részvételével zajló békemisszióról, amely az Oroszországgal fennálló konfliktus megoldását célozza.

Ferenc pápa a magyarországi látogatásáról hazafelé a repülőn nyilatkozta azt, hogy a Vatikán részt vesz egy Oroszország és Ukrajna közötti békemisszióban, valamint segédkezik az oroszok által elhurcolt ukrán gyerekek hazajuttatásában.

A pápa a misszióról részleteket nem árult el, mert azok még nem nyilvánosak, csak annyit, hogy jelenleg is folyik.

"Zelenszkij elnök nem járult hozzá ilyen megbeszélésekhez Ukrajna nevében"

mondta a CNN-nek egy, az elnöki hivatalhoz közel álló ukrán tisztviselő.  "Ha megbeszélések zajlanak, azok a tudtunk és áldásunk nélkül történnek."

Nyilván a Vatikán vagy a pápa aligha szokott engedélyt kérni bárkitől is bármihez...

Múlt héten Denys Shmyhal ukrán miniszterelnök találkozott Ferenc pápával a Vatikánban, ahol meghívta a pápát Ukrajnába.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.

Aktivizmus színészekkel

  • Erdei Krisztina

Csoszó Gabriella aktivista fotós, töretlen kitartással vesz részt az ellenzéki tüntetéseken és osztja meg képeit azokkal, akik szeretnének mást is látni, mint amit a NER kínál.