Beolvasott Putyinnak egy katona felesége

  • narancs.hu
  • 2024. január 21.

Külpol

Elment az elnök kampányközpontjába, üzent neki, és kiosztott egy másik nőt, aki szerint inkább imádkoznia kellene.

„Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin rendeletet adott ki, hogy a férjemnek ott kell lennie Ukrajnában. Kíváncsi vagyok, mikor ad ki rendeletet arról, hogy a férjemnek otthon kell lennie” – mondta szombaton az orosz elnök kampányközpontjánál a sajtónak nyilatkozva Marija Andrejeva.

A 35 éves asszony egy háborúellenes szervezet tagja, és már korábban is hallatta a hangját azok nevében, akiknek a férje Ukrajnában harcol. 

A szervezet tagjai szeretnék elérni, hogy a férjük minél előbb hazatérjen a frontról épségben.

Nyilvános tevékenységük azért is veszélyes, mert a jelenlegi orosz törvények szerint tilos kritizálni Oroszország háborúját Ukrajnában, amit továbbra is különleges katonai műveletnek nevez a hatalom. 

Marija Andrejeva a kampányközpontnál vitába bonyolódott egy másik nővel, aki arról próbálta meggyőzni, hogy inkább imádkoznia kellene az orosz katonákért, akik a hazájukért harcolnak – írta a Reuters. Marija azt mondta erre, hogy az orosz állam minden pénzét elköltötte, és most az utolsó erejüket is kipréseli a férfiakból. Karok, lábak nélküli, beteg emberek térnek vissza a frontról. „Nem tudod, mi történik ott?” – kérdezte a hivatalos orosz álláspontot képviselő nőtől.

Andrejeva nem tapasztalja jelét annak, hogy az államot érdekelnék a katonafeleségek aggodalmai. Családja összes problémája abból fakad, hogy a férje nincs itthon. A kislányának az apja távolléte miatt beszédfejlődési zavarai is vannak. A megoldás csak az lehet – mondja –, ha a férjét hazaengedik a frontról és leszerelik.  

A címlapkép forrása a Reuters videója

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk