Rakétatámadás a donyecki piacon, legalább 25 halott

  • narancs.hu
  • 2024. január 21.

Külpol

Az ukrán hadsereg egyelőre nem erősítette meg, hogy ők lőtték volna az oroszok által megszállt várost.

Legalább 25-en meghaltak, amikor rakétatámadát érte Donyeck egy piacát – közölte az oroszok által megszállt régió kormányzója. Természetesen Ukrajnát tette felelőssé a támadásért, de ukrán oldalról egyelőre nem erősítették meg, hogy valóban ők lőtték volna a várost – írja a hvg.hu. Donyeck 2014 óta van orosz megszállás alatt, a frontvonal nagyjából onnan 20 kilométerre húzódik.

Oroszország egy balti-tengeri kikötőjében, Uszt-Lugában eközben tűz ütött ki egy cseppfolyósítottföldgáz-terminálon. A helyi média arról írt, hogy drónokat láttak, illetve hallottak ott a tűz kitörése előtt.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap kiadott jelentése szerint sikerült elfoglalniuk a Harkivtól Krohmalnét. Az ukrán hadsereg egyik szóvivője ezt megerősítette, de azt is hozzátette, hogy egy kis faluról van szó, ahol a háború előtt 45-en éltek; csupán néhány száz métert mozgott a frontvonal, miközben a környék fontos stratégiai pontja, a kupjanszki vasúti csomópont nagyjából 30 kilométerre van onnan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk