Amerikai katonák végeztek az Iszlám Állam vezetőjével

  • narancs.hu
  • 2022. február 3.

Külpol

Abu Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi 2019 óta vezette a terrorszervezetet.

Az amerikai különleges erők végeztek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetőjével, Abu Ibrahim al-Hasemi al-Kurasival Szíriában – jelentette be csütörtökön Joe Biden amerikai elnök.

Szíria északnyugati részén, Idlib tartományban ütött rajta, majd ölte meg heves harcok árán az amerikai haderő egy különleges egysége az Iszlám Állam vezetőjét – derül kiBBC beszámolójából. Biden elmondta, hogy az Abu Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi likvidálásában részt vevő összes katona épségben tért vissza az akciót követően.

Helyi források alapján a BBC azt írja, hogy az amerikai csapatok a Törökországhoz közeli régióban kemény ellenállásba ütköztek. A küldetés során az amerikaiak 13 emberrel végeztek, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának beszámolója szerint az áldozatok között volt négy gyerek és három nő is.

A rajtaütés az amerikai haderő legnagyobb északnyugat-szíriai művelete volt 2019 óta, amikor az Iszlám Állam előző vezetőjét, Abu Bakr al-Bagdadit ölték meg.

(MTI, BBC)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk