Orbán és az amerikai nagykövet alsőneműre vetkőzve trécselt a magángépen hazafelé a Trump-találkozó után

  • narancs.hu
  • 2019. október 23.

Külpol

Nem fogta vissza magát Cornstein, amikor a New York Times újságírói kérdezték.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, a New York Times arról írt, Orbán Viktornak is volt hatása Donald Trump Ukrajna-ellenes álláspontjának kialakításában.

A nap folyamán később befutott egy másik magyar specifikus kiemelt sztori a lapban, amit a 444.hu szemlézett. Áprilisban ugyanis a magyar kormány meghívására Budapestre érkeztek kongresszusi képviselők, akik nemcsak a sikerbeszámolókra voltak kíváncsiak, hanem magyar civil szervezetekkel is akartak beszélgetni korrupcióról és a jogállam leépítéséről.

Erre a megbeszélésre betoppant váratlanul David Cornstein nagykövet, és elmondta: ő nem lát az országban korrupciót. Ligeti Miklós, a Transparency jogi igazgatója ezért nem tudta megtartani az előadását, és azt nyilatkozta a tekintélyes lapnak, hogy Cornstein a legrosszabb diplomata, akivel valaha találkozott. Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság elnöke megdöbbenve tapasztalta, hogy a nagykövet elismerően számolt be arról, hogy Orbán a kezében tartja a végrehajtó hatalmat, a törvényhozást és a bírókat is.

De maga David Cornstein is nyilatkozott a lapnak, ráadásul kendőzetlen nyíltsággal beszélt a magyar miniszterelnökhöz fűződő viszonyáról. Elmesélte, hogy amikor hazafelé jöttek a Trump-találkozóról, akkor a repülőn Orbánnal alsóneműre vetkőzött, szunyokált és trécselt.

Figyelmébe ajánljuk