K-pop dalokat és szórólapokat küldtek Észak-Koreába a legújabb lufihadműveletben

  • narancs.hu
  • 2024. június 6.

Külpol

Kémműholdak, hadgyakorlatok, léggömbök – minden fronton zajlik a két Korea közti konfliktus.

A légtérben is zajlik a kétfelé szakadt Korea egymásnak feszülése, déli aktivisták közölték, hogy Észak-Korea ellenes propagandát hordozó léggömböket küldtek az országok erősen felfegyverzett határa fölé – idézi a Guardian cikkét a 444.

A Free North Korea Movement nevű csoport csütörtökön 10 nagyméretű léggömböt küldött Észak-Korea területére, amik tele voltak 200 ezer, az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun rendszerét bíráló szórólapokkal, valamint dollárbankjegyekkel és K-pop dalokkal teli pendrive-okkal. A feszültség egy hete újult ki, amikor Észak-Korea több mint 150, szarral és szeméttel megpakolt léggömböt engedett fel, tiltakozásul déli csoportok ellen, amik hasonló eszközökkel terjesztik a Kim-rezsimet bíráló információkat és a déli életről szóló pozitív üzeneteket.

Miután Észak-Korea (sikertelen) kísérletet tett a második kémműholdjának pályára állítására, Dél-Korea hadgyakorlatba kezdett a határ közelében. Ezt Kim Dzsongun észak-koreai vezető súlyos provokációnak minősítette, válaszul bejelentette, hogy egy halom hulladékot és mocskot fog átküldeni a határon.

Az 1953-ban lezárt koreai háború tűzszüneti megállapodással ért véget, ám a két ország máig nem kötött békeszerződést, így technikailag több mint hetven éve hadban áll egymással. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!