Kazettás bombákat ad Amerika Ukrajnának, erről is tárgyalhat Biden és Rishi Sunak

Külpol

Az ENSZ 2008-ban betiltotta az ilyen típusú fegyverek használatát. Nagy-Britannia "nem szorgalmazza" ezeknek a fegyvereknek a használatát.

Nagy-Britanniába érkezett Joe Biden amerikai elnök, akit hétfőn fogad Rishi Sunak brit miniszterelnök és III. Károly király. Biden repülőgépe, az Air Force One hétfőre virradó éjjel szállt le a londoni Stansted repülőtéren.

Az elnök délelőtt a Downing Streeten tárgyal Sunakkal, majd délután fogadja őt az uralkodó.

Joe Biden londoni érkezése előtt némi feszültség alakult ki a két szövetséges között, miután

az Egyesült Államok pénteken újabb katonai segélyt jelentett be Ukrajna számára, a csomagban ezúttal kazettás bombák is szerepelnek.

Az ENSZ 2008-ban betiltotta az ilyen típusú fegyverek használatát, és az erről szóló egyezményhez 123 ország csatlakozott, köztük Nagy-Britannia.

Az amerikai döntés után Rishi Sunak kijelentette, hogy Nagy-Britannia a kazettás bombák tilalmáról szóló egyezmény aláírójaként "nem szorgalmazza" ezeknek a fegyvereknek a használatát.

Az amerikai elnök és a brit kormányfő keddtől részt vesz a vilniusi NATO-csúcstalálkozón.

Elutazása előtt Joe Biden hétfő délután keresi fel III. Károly királyt és hitvesét, Kamillát a windsori kastélyban.   Mint ismert, Biden nem volt jelen a brit uralkodó május 6-i koronázásán, képviseletében felesége, Jill Biden vett részt a ceremónián. Joe Biden távolmaradása a májusi londoni koronázási szertartásról nem volt kivételes fejlemény: az Egyesült Államok fennállása óta egyetlen amerikai elnök sem volt jelen brit uralkodók koronázásán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk