Kim Dzsong Un: álljon készen a hadsereg "az azonnali, mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra"

Külpol

A felbocsátott rakétát nukleáris robbanófej-utánzattal is felszerelték.

A hétvégén rendezett észak-koreai katonai műveletekkel, köztük a rakétakilövéssel a hadsereg egy esetleges háborúra adott válaszlépéseit szimulálták, a gyakorlatokat Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is megtekintette – jelentette hétfőn a KCNA észak-koreai állami hírügynökség egy nappal azt követően, hogy a kommunista állam újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel a Keleti-tenger irányában.

A hadgyakorlat egy dél-koreai-amerikai közös nukleáris támadásra adott válaszlépést szimulált, és egyúttal rendkívül erős üzenet az ellenség számára - tette hozzá a hírügynökség. A felbocsátott rakétát a bejelentés szerint nukleáris robbanófej-utánzattal is felszerelték.

A KCNA emellett idézte Kim Dzsong Unt is, aki

felszólította a hadsereget, álljon készen "az azonnali, mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra".

Észak-Korea vasárnap bocsátott fel rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát, a kilövést megtekintette Kim Dzsong Un is, aki a KCNA által közzétett képeken ismét a lányával látható.

 
Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS

A rakéta mintegy 800 kilométeres távolságot tett meg, majd becsapódott a tengerbe.

Egy másik közleményében a hírügynökség azt közölte, több mint 1,4 millió észak-koreai jelentkezett önként a hadseregbe az utóbbi időben. Két nappal korábban a KCNA 800 ezer újonnan bevonult önkéntesről adott hírt.

Dél-Korea egy hete az elmúlt öt év legnagyobb katonai hadgyakorlatát tartja az Egyesült Államokkal közösen, amelynek célja az együttműködés megerősítése az északi fenyegetés felerősödésével szemben. A Szabadságpajzs elnevezésű katonai manőver a tervek szerint március 23-ig tart.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk