Negyven orosz katonát juttatott kórházba egy kecske

  • narancs.hu
  • 2022. június 25.

Külpol

Elszökött és Zaporizzsjánál felrobbantott egy aknákkal, drótakadályokkal kombinált műszaki zárat, amelyen még dolgoztak.

Felrobbantotta az orosz katonák által kihelyezett aknákat egy kecske, miközben még dolgoztak a műszaki zár fölállításán – írja a Telegraph.

Az eset a zaporizzsjai kórház mellett történt.

A hírből az derül ki, hogy az oroszok az aknazárat drótakadállyal kombinálták, és épp az utóbbi elemen dolgoztak, amikor egy környékbeli faluból elszökött kecske „sajátos, kaotikus mozgásával” több robbanótestet is működésbe hozott. A robbanások olyan láncreakcióhoz vezettek, amelynek következtében az orosz katonák súlyos sérüléseket szenvedtek.

A Telegraph rögzíti, hogy az információt az ukrán hírszerzés tette közzé.

Az nem derült ki, hogy mi történt a kecskével. A közösségi médiában azonnal elnevezték Kijev kecskéjének. Ez a Kijev szellemeként emlegetett pilótára utal, aki – a legenda szerint – több orosz repülőgépet is lelőtt az invázió elején az ukrán főváros fölött. A pilóta létezését sokan megkérdőjelezik, a kecske azonban a HVG és a Telegraph szerint tényleg ott volt és „robbantott” Zaporizzsjánál.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk