80 lengyel katona haláláról számolt be az orosz fél

  • narancs.hu
  • 2022. június 25.

Külpol

Az orosz védelmi minisztérium szerint a lengyelek Donyeck megyében voltak, amikor a rakétatámadás érte őket.

A Telex és a Mandiner is arról számolt be az orosz védelmi minisztérium, valamint a Ria Novosztyi hírügynökség közlésére hivatkozva, hogy az orosz hadsereg légicsapásai következtében az ukrajnai Donyeck megyében közel 80 lengyel katona halt meg.

A támadással az oroszok megsemmisítettek 20 páncélozott járművet és 8 rakétavetőt a jelentés szerint, amely nem tér ki arra, hogy ez a lengyel katonák felszerelése volt-e, és ahhoz sem fűz magyarázatot, hogyan kerültek lengyel katonák az orosz–ukrán háború frontjára. Arról, hogy Lengyelország katonákat küldene az oroszok által megtámadott szomszédjába, korábban volt szó, de az az információ is orosz forrásból származott.

Szintén az orosz–lengyel viszony állapotáról tudósít az a hír, miszerint az oroszországi Szmolenszk város polgármestere péntek este bejelentette, hogy levették a lengyel zászlót a katyni mészárlás emlékművéről.  Andrej Boriszov polgármester azt mondta, „nem lehetnek lengyel zászlók az orosz emlékműveken, még kevésbé a lengyel vezetők oroszellenes megjegyzései után”.

Arról, hogy mi mindennel terhelt a két ország kapcsolata, ezekben a cikkekben írtunk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk