Netanjahu: Izrael nem akarja megszállni vagy irányítani a Gázai övezetet

  • narancs.hu
  • 2023. november 10.

Külpol

Az izraeli miniszterelnök szerint nem a tervezett ütemben haladnak a hadműveletek, de továbbra is elutasítja a tűzszünetet.

Izrael nem tervezi meghódítani, megszállni vagy irányítani a Gázai övezetet a Hamász elleni háború befejezése után – jelentette ki csütörtök este az izraeli miniszterelnök a Fox Newsnak. A 444.hu szemléje szerint Benjamin Netanjahu az amerikai televízió műsorában elismerte, hogy a hadműveletek nem haladtak olyan ütemben, mint amilyenre eredetileg számított.

„Bíztam benne, hogy nagyon gyorsan véghez tudjuk vinni, de meg kell küzdenünk a helyszíni körülményekkel, biztosítanunk kell a saját erőink és a túszok biztonságát”

– fogalmazott az izraeli miniszterelnök, hozzátéve, ennek ellenére is elutasítja a tűzszünetet, mert szerinte az a Hamásznak való megadást, a terrornak való megadást és az iráni terrortengely győzelmét jelentené, „ezért nem lesz tűzszünet az izraeli túszok szabadon bocsátása nélkül”.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az izraeli hadsereg szóvivője csütörtökön bejelentette, hogy nem tűzszünet, hanem naponta négyórás taktikai szünet lesz a Gázai övezet északi részén, hogy ezalatt a lakosság délre tudjon menekülni. A lépést Joe Biden amerikai elnök az X-en (korábban Twitter) üdvözölte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?