Netanjahu: Izrael nem akarja megszállni vagy irányítani a Gázai övezetet

  • narancs.hu
  • 2023. november 10.

Külpol

Az izraeli miniszterelnök szerint nem a tervezett ütemben haladnak a hadműveletek, de továbbra is elutasítja a tűzszünetet.

Izrael nem tervezi meghódítani, megszállni vagy irányítani a Gázai övezetet a Hamász elleni háború befejezése után – jelentette ki csütörtök este az izraeli miniszterelnök a Fox Newsnak. A 444.hu szemléje szerint Benjamin Netanjahu az amerikai televízió műsorában elismerte, hogy a hadműveletek nem haladtak olyan ütemben, mint amilyenre eredetileg számított.

„Bíztam benne, hogy nagyon gyorsan véghez tudjuk vinni, de meg kell küzdenünk a helyszíni körülményekkel, biztosítanunk kell a saját erőink és a túszok biztonságát”

– fogalmazott az izraeli miniszterelnök, hozzátéve, ennek ellenére is elutasítja a tűzszünetet, mert szerinte az a Hamásznak való megadást, a terrornak való megadást és az iráni terrortengely győzelmét jelentené, „ezért nem lesz tűzszünet az izraeli túszok szabadon bocsátása nélkül”.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az izraeli hadsereg szóvivője csütörtökön bejelentette, hogy nem tűzszünet, hanem naponta négyórás taktikai szünet lesz a Gázai övezet északi részén, hogy ezalatt a lakosság délre tudjon menekülni. A lépést Joe Biden amerikai elnök az X-en (korábban Twitter) üdvözölte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk