Nyolc kilométeres sorokkal nyitottak újra az Ikeák Nagy-Britanniában

  • narancs.hu
  • 2020. június 1.

Külpol

Volt, ahol már órákkal nyitás előtt sorok alakultak ki.

Több ezren álltak be a sorokba a brit Ikea áruházak előtt, miután a svéd bútoráruházlánc végre kinyitotta 19 nagy-britanniai üzletét hétfőn – számol be a BBC.

Az üzletekbe csak korlátozott számú vásárlót engedtek be egyszerre, egy háztartásból pedig egyszerre legfeljebb egy felnőttet és egy gyereket, de az előre bejelentet korlátozások ellenére is több ezren kívántak bejutni az áruházakba.

Volt olyan üzlet, amely bár 9-kor nyitott, már 5.40-kor elkezdtek előtte sorban állni az emberek, és volt, ahol egy mintegy 8 kilométeres sor alakult ki.

ásárlók arról számoltak be, hogy másfél- órát álltak sorba, hogy bejussanak, utána viszont valóban nem volt tömeg az áruházakban, így könnyedén tartani lehetett a távolságot a többi embertől.

Az Ikea azt közölte, hogy volt, ahol a parkolókat is le kellett zárni, hogy így csökkentsék a várakozók számát, és hogy arra kérik a vásárlókat, hogy előre összeállított bevásárlólistával és saját szatyrokkal érkezzenek, hogy így gyorsítsák a vásárlást; azokat pedig, akik csak nézelődni szeretnének, arra kérték, térjenek vissza egy későbbi időpontban.

"Bár frusztráló lehet, ezek az intézkedések a biztonságot szolgálják" – közölte a lánc.

Figyelmébe ajánljuk