Orbán az új görög miniszterelnöknek: bízom az országaink közötti együttműködés erősödésében

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. július 8.

Külpol

A magyar miniszterelnök levélben gratulált.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Görögország új miniszterelnökének, Kiriákosz Micotákisznak pártja választási győzelméhez és kormányfői kinevezéséhez - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

„Engedje meg, hogy ezúton gratuláljak Önnek pártja, az Új Demokrácia választási győzelméhez és a Görög Köztársaság miniszterelnökévé történt megválasztásához. Bízom benne, hogy a kölcsönös tisztelet és a konstruktív párbeszéd talaján a jövőben sikerül tovább erősítenünk az országaink közötti együttműködést. Felelősségteljes munkájához és az Ön előtt álló kormányzati időszakhoz jó egészséget és sok sikert kívánok!” - írta görög partnerének Orbán Viktor.

Kiriákosz Micotákisz hétfőn tette le hivatali esküjét, miután előző nap pártja, a jobboldali Új Demokrácia (ND) győzött a parlamenti választásokon. (MTI)

Nincs mese, a jobboldal győzött a görög parlamenti választásokon

Majdnem teljes feldolgozottság mellett is egyértelmű a jobboldali győzelem. A szavazatok majdnem teljes, 96,15 százalékos feldolgozottsága mellett is egyértelműen a jobboldali ellenzéki Új Demokrácia (ND) párt nyerte meg Görögországban a vasárnap tartott előrehozott parlamenti választásokat.

Figyelmébe ajánljuk