Oroszország blokkolja a Facebookot

  • narancs.hu
  • 2022. március 4.

Külpol

Az orosz állami hírközlési felügyelet elrendelte, hogy az ukrajnai háború miatti feszültségek miatt teljesen blokkolják a Facebook-hozzáférést Oroszországban.

A Roszkomnadzor nevű ügynökség pénteken közölte, hogy a Facebookhoz való hozzáférés megszüntetéséről döntött az orosz média és az állami információs források állítólagos diszkriminációja miatt - írja az AP hírügynökség. Az indokuk az, hogy a Meta által az RT-re és más, államilag ellenőrzött médiumokra bevezetett korlátozások sértik az orosz törvényeket.

Egy héttel ezelőtt a megfigyelőszervezet bejelentette a Facebookhoz való hozzáférés részleges korlátozását, ami valóban lelassította a közösségi platformot, miután a Facebook több, orosz ellenőrzés alatt álló médium fiókjának korlátozására tett lépéseket. A Facebook és a Twitter az elmúlt években jelentős szerepet játszott az oroszországi ellenvélemények felerősítésében.

A Facebook elleni lépés a BBC, az amerikai kormány által finanszírozott Amerika Hangja és a Szabad Európa Rádió, valamint a Deutsche Welle német műsorszolgáltató és a lettországi székhelyű Meduza weboldal ellen pénteken elrendelt blokkolásokat követi, mivel a kormány igyekszik kiszorítani az ukrajnai invázióval kapcsolatos független információforrásokat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk