Óvoda mellett zuhant le egy helikopter Kijev külvárosában, meghalt az ukrán belügyminiszter

Külpol

A balesetnek 18 halálos áldozata van, köztük 3 gyerek.

Egy óvoda és egy lakóépület közelében csapódott a földbe egy helikopter szerda reggel Brovariban, Kijev egyik külvárosában – közölte Olekszij Kuleba, Kijev megye kormányzója.

"A tragédia idején gyerekek és óvónők voltak az intézményben, de mostanra mindenkit kimenekítettünk" – írta a Telegramon Kuleba. A politikus tájékoztatása szerint a szerencsétlenségnek vannak áldozatai, de további részletek egyelőre nem világosak. A baleset okát egyelőre nem közölték, miért zuhant le a helikopter.

Úgy tudni, a baleset idején sötét és köd volt, az első jelentések szerint a helikopter az óvodának csapódott, mielőtt egy lakóépület közelében lezuhant.

Majd mindeközben kiderült, 

Denisz Monasztirkszkij ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is meghalt a brovari helikopterszerencsétlenségben

– közölte szerda reggel az ukrán rendőrség. Az ukrán országos rendőrfőnök tájékoztatása szerint

a balesetnek 18 halálos áldozata van, köztük 3 gyerek. Ihor Klimenko elmondta, 22 ember sérült meg, köztük 15 gyerek.

 Frissítés

A Censor.net ukrán portál 14 felnőtt és 12 gyermek sérült meg.

Ihor Klimenko országos rendőrfőnök azt mondta, hogy a halottak közül 9-en a helikopter fedélzetén voltak.

Jurij Ignat, a légierő parancsnokságának szóvivője egy tévéadásban elmondta, hogy a Brovariban lezuhant helikopter az állami katasztrófavédelmi szolgálathoz tartozott.

Kijev megye kormányzója, Olekszij Kuleba közölte, hogy a helikopter egy óvoda és egy lakóház mellett zuhant le. A baleset után robbanás történt, a területen hatalmas tűz ütött ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk