A német rendőrség őrizetbe vette Greta Thunberget

  • narancs.hu
  • 2023. január 17.

Külpol

Az aktivista egy szénbányánál vett részt a Lützerath lerombolása ellen szervezett tüntetésen.

A német rendőrség őrizetbe vette Greta Thunberget, aki egy Észak-Rajna-Vesztfália tartományban rendezett tüntetésen vett részt kedden – írja a BBC.

Thunberg aktivisták egy csoportjával a Lützerath-tól mintegy 9 kilométerre található Garzweiler 2 bányánál tiltakozott az évek óta elnéptelenedett falu lerombolása ellen, ahol barnaszénbányát fognak nyitni. A települést múlt héten el is foglalták a klímaaktivisták, akik hat nap után hagyták el a falut.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 20 éves aktivistát azután vették őrizetbe, hogy tüntetők egy csoportja Garzweiler 2 bánya „párkánya felé rohant”. A Reuters értesülései szerint Thunberg és a többi tüntető bánya peremén ültek, akiket rendőrök vittek el a helyszínről. 

A német hatóságok megerősítették, senkit nem tartóztattak le, az őrizetbe vett aktivistákat, így Greta Thunberget is el fogják engedni, miután ellenőrizték személyazonosságukat.

(Címlapképünk forrása: REUTERS/Wolfgang Rattay)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk