Súlyos Fico állapota, de ébren van, beszélni is lehet vele

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. május 18.

Külpol

A politikai irányvonal nem változik, azonban a történtek után „rendet kell teremteni” Szlovákiában. 

Robert Fico szlovák kormányfő állapota a rajta elvégzett második, több mint két órát igénybe vevő műtétet követően stabil, de továbbra is súlyos – jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatása után, Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón szombaton.

Elmondta, Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint fogalmazott, a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.

Kalinák megismételte a miniszterelnök állapotával kapcsolatban egy nappal korábban tett kijelentését is, miszerint 

„egyelőre még nem sikerült győzni”. 

Egyelőre nem számolnak azzal, hogy az elkövetkezendő egy-két napban a miniszterelnököt átszállítanák valamelyik pozsonyi kórházba, ugyanakkor megjegyezte, a kormányfőt ellátó orvosi csapat jó munkát végez és teljes bizalmukat élvezi. Kérdésre elmondta, a kormány politikai irányvonala nem változott és nem változik, ám a történések tükrében szükség lesz arra, hogy „rendet teremtsenek”. 

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter nem sokkal korábban azt nyilatkozta, hogy a miniszterelnök életét a testőrök mentették meg. A Robert Fico elleni merénylettel kapcsolatos híreinket ide kattintva olvashatják el. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk