Szlovéniában népszavazást tartanak a marihuána legalizálásáról

  • narancs.hu
  • 2024. április 28.

Külpol

A referendum egy napra esik az európai parlamenti választásokkal. 

A szlovén Szabadság Mozgalom pártja elérte, hogy a szlovén választók elé kerüljön egy népszavazás, amelyben a szomszédos állampolgárok dönthetnek a kannabisz orvosi és nem orvosi célú használatáról, illetve a fű termesztéséről személyes használatra – írja a Telex az International Cannabis Business Conference (ICBC) nyomán. 

A népszavazás kérdéseit április 25-én hagyta jóvá a szlovén nemzetgyűlés, a szavazásra pedig az európai parlamenti választásokkal egy időben, június 9-én kerül sor.

A lap emlékeztet, Szlovéniában a marihuána gyógyászati célú értékesítése és felhasználása már engedélyezett, a termesztése azonban nem. A Ljubljanai Egyetem egyik csoportja 2023 novemberében közzétett egy kutatást, amely szerint Szlovéniában több mint 200 ezren fogyasztanak marihuánát, valamint az országban évente nagyjából kétezer kannabisszal kapcsolatos bűncselekmény történik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.