Templomok elleni támadásra figyelmeztetnek Bécsben

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. március 15.

Külpol

A külügyminisztérium kéri az ott tartózkodó magyarokat, figyeljék a rendőrségi tájékoztatást.

Templomok elleni támadások veszélyének gyanúja miatt a külügyminisztérium arra kéri a Bécsben tartózkodó magyarokat, hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el – tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

Menczer Tamás közölte: a bécsi rendőrség – elővigyázatossági intézkedésből – megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a bécsi templomok elleni támadások közvetlen veszélyének gyanúja miatt.

A megerősített rendőri jelenlét alapja a hírszerző szolgálat azon információja, miszerint egy szíriai iszlamista terrorista sejt támadást tervez.

Az államtitkár kiemelte: templomok bezárásáról, valamint a turisták által kedvelt helyek kiürítéséről nincs szó, a lakosságnak sem tettek közzé ilyen figyelmeztetést.

Ez a támadás két éve történt:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk