A Budapesti Fesztiválzenekar tesztelni fogja a közönséget

  • narancs.hu
  • 2020. november 6.

Kultúra

Gyorstesztet végeznek beengedéskor a nézőkön.

A Budapesti Fesztiválzenekar közleményt adott ki, miszerint azon dolgoznak, hogy amíg a járványhelyzet megköveteli, a koncertlátogatóik a hangversenyek előtt gyorsteszten vegyenek részt az adott helyszíneken - hívja fel a figyelmet a 444.hu.

A közlemény szerint a hangversenyekre érkezőket antigén gyorstesztekkel tesztelik, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy egy ennél is gyorsabb, olcsóbb és hatékonyabb módszert alkalmazhassanak. Ahogy írják, a részletekről a közönség tagjai hírlevélben és a zenekar honlapján kapnak majd tájékoztatást.

Hozzáteszik, hogy a Biztonságos Koncertek bevezetésének gondolatát a Fővárosi Önkormányzat is támogatja, az első tesztelt koncertek a Zenés körút című új hangversenysorozat és a Zene éjszakája eseményei lesznek.

„Azt szeretném, hogy a BFZ koncertjein mindenki teljes biztonságban legyen, hogy egyértelműen kizárjuk a fertőzés veszélyét. A nézőtéren és a színpadon is csak negatív teszttel rendelkező emberek lesznek, a vírus nem juthat be a termekbe! Így mindenki félelem nélkül adhatja át magát a zene élvezetének" - mondta el Fischer Iván, a BFZ igazgatója.

Figyelmébe ajánljuk