1648 madárfióka kelt ki a budapesti közparkokban

  • narancs.hu
  • 2022. május 18.

Lokál

És még 1705 tojást számoltak eddig az odúkban. 

"Örömmel írom, hogy az idei adatok minden várakozást felülmúltak" – számolt be Karácsony Gergely budapesti főpolgármester egy Facebook-posztban a budapesti közparkokba kihelyezett madárodúk helyzetéről. 

Emlékeztetett rá, hogy a Főkert és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2020-ban kötött együttműködési megállapodást, ennek a projektnek az eredményeként

idén 17 budapesti közparkban 1648 fiókát és 1705 tojást számoltak a főkertes kollégák, rájuk 430 madárpár vigyázott.

A legtöbb lakó az odúkban széncinege volt, de számoltak kékcinegét, seregélyt, mezei verebet és csuszkát is.

"A Madártani Egyesület szakembereinek várakozása tehát teljesült: a mesterséges madárodúk kihasználtsága évről évre rohamosan nő, hisz idén már a tavaly itt felcseperedett fiókák is itt költenek, tulajdonképpen hazajárnak" – írta Karácsony. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.