Kétmilliót kaptak az étkezést időben lemondó szülők

  • narancs.hu
  • 2024. április 9.

Lokál

Újbudán nem csak a befizetett térítési díj jár vissza, hanem 500 forint kompenzáció is, azért, hogy nem kell kidobni az ételt.

Újbuda önkormányzata nemrég bevezette azt a lehetőséget, hogy a szülők megadott időn belül lemondhatják az étkezést, ha kiderül, egy adott napon mégsem fog a menzán enni a gyerekük. Akik így szólnak, az ételért kifizetett térítési díj mellett 500 forint kompenzációt is kapnak naponta.

Ez a pénz azoknak is jár, akik ingyen étkeznek.

Az újbudai önkormányzat közleménye szerint ezt az országban egyedülálló lehetőséget az első negyedévben 320 gyermeknél vették igénybe a szülők. Március végéig ezen a jogcímen több mint 2 millió forintot utaltak át az érintetteknek.

A következő leadási időszak május elseje és tizenötödike között lesz.  

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk