30 koronavírus fertőzöttet azonosítottak egy budapesti iskolában

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 14.

Lokál

Az intézményben az erre a célra létrehozott közösségi alapból finanszírozzák a tömeges tesztelést.

Huszonegy tanuló és kilenc tanár koronavírusos a Lauder Javne közösségi iskolában – tudta meg a hvg.hu. Horányi Gábor, az intézmény főigazgatója elmondta: az iskolakezdés előtt osztálykirándulásokon voltak a gyerekek, rajtuk az erre a célra létrehozott közösségi alapból végeztek PCR-szűrést, így találtak négy pozitív esetet. A mostani fertőzések nagyrészt hozzájuk köthetők.

A teszteléseket a Vissza az iskolába alapból finanszírozzák, melynek egy részét az iskola, másik részét önkéntes alapon szülők vállalják. Így nemcsak hatékonyan, hanem gyorsan tudják szűrni a gyerekeket, ami azért különösen fontos, mert így gyorsan vissza tudnak térni az iskolába.

Az érintett diákok nagyrészt tünetmentesek, vagy enyhe tüneteik vannak, a tanárok már rosszabbul vannak, de szerencsére senki nem került kórházba.

Arról, hogy mire számíthatnak a magukra hagyott iskolák, itt írtunk részletesen:

A Covid-19 tanéve következik: mire számíthatnak a magukra hagyott iskolák?

Botrányos, hogy két héttel a 2020/2021-es tanév indulása előtt a még közzé sem tett intézkedésekre, iránymutatásokra kell várni. A 2020/2021 évi tanév a Covid-19 tanéve lesz. Történelmi léptékben rövid idő. A közoktatásban a tisztességes cél és feladat a világjárvány fizikai, pszichológiai következményeinek optimális kezelése, túlélése lenne.

Figyelmébe ajánljuk