4000-8000 forint lesz méterenként idén a fenyők ára

  • narancs.hu
  • 2023. november 27.

Lokál

Várhatóan tavalyi áron vehetünk karácsonyfának valót.

Megkezdik a napokban Zala és Somogy megyében az idei karácsonyfáknak szánt fenyők kivágását – számolt be róla az RTL Híradója.

A nordmannokkal kezdenek, mert azok jól bírják, nem hullanak le olyan hamar, majd december első hetétől vágják a lucfenyőt és az ezüstfenyőt

– mondta a tévének Kanász János, a Zala megye Surd polgármestere, aki maga is őstermelő.

A termelők elmondása szerint 20 százalékos áremelést indokolna a költségeik növekedése – például a vegyszerek vagy az üzemanyag drágulása –, de azt az árat nem bírnák megfizetni a vevők.  Így

várhatóan a tavalyi árakon vehetünk idén is karácsonyfának valót:

a nordmann métere körülbelül 6000-8000, az ezüstfenyőé 5000, míg a lucfenyőé várhatóan 4000-5000 forint körül alakul majd.

Hiány várhatóan nem lesz fenyőfából, de aki jó minőségű fát akar venni, annak érdemes időben vásárolnia. Somogy és Zala megyéből több százezer fenyő kerül piacra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk