A Belügyminisztérium engedélyezi az egyetemi gólyatáborok megtartását

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 3.

Lokál

Az intézmények saját hatáskörben dönthettek az esemény megtartásáról.

„A jogszabály nem tartalmaz korlátozásokat táborok megtartására vonatkozóan” – ezt a Belügyminisztérium válaszolta az ATV Híradójánknak arra a kérdésére, hogy milyen formában szervezhetnek az egyetemek gólyatáborokat, és hogy milyen szabályok vonatkoznak az intézményekre.

Az egyetemek tehát rendezhetnek gólyatáborokat, ha saját hatáskörben úgy döntenek.

Jelenleg négy-öt intézmény van, amely a klasszikus gólyatábor elhalasztása mellett döntött, a többiek megszervezik valamilyen formában az eseményt – mondta a csatornának Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke.

Arról ugyanakkor, hogy milyen előírásokat kell betartaniuk az egyetemeknek gólyatáborok rendezéséhez, nincs pontos információjuk, Budai szerint követik az operatív törzs javaslatait.

Az eddigi bejelentések alapján Pécsen klasszikus tábort szerveznek a hallgatóknak, Szegeden viszont egyáltalán nem tartanak ilyen jellegű rendezvényt. Bár a jogszabályok rugalmasak, ennek ellenére sem érzik azt, hogy garantálni tudják a hallgatók teljes biztonságát – írta közleményében a Szegedi Tudományegyetem. Hasonlóan döntött az ELTE is, itt kisebb csoportokban, több turnusban úgynevezett orientációs napokat tartanak.

Figyelmébe ajánljuk