Csütörtökig marad a télies időjárás

  • narancs.hu
  • 2020. március 23.

Lokál

Csapadék többnyire nem lesz, viszont a hideg, szeles idő szerda estig marad.

A Dél-Dunántúlon szerda estig várható havazás, másutt jellemzően már hétfő estétől nem valószínű csapadék. Viszont kedden és szerdán is folytatódni fog a szokatlanul hideg, szeles idő, csütörtökre már melegebb időt ígér a met.hu előrejelzése.

Kedd hajnalig jellemzően felhős, borult idő lesz, csak északkeleten és a Kisalföldön lehet szakadozottabb a felhőzet. Egy északkeletről délnyugatra vonuló csapadékzónából főként az Alföldön és a Dunántúl keleti felén, majd estétől már inkább csak a déli megyékben várható havazás, néhol havas eső.

Kedd reggeltől észak felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Az északi tájakon már napos idő várható, délen viszont maradnak a felhők, és gyenge havazás is előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet napközben sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A hőmérséklet éjszaka -6 és 0, napközben 0 és 8 fok között alakul majd.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult marad az ég, de az északkeleti, keleti megyékben felszakadozhat a felhőzet. Délen napközben folytatódik a havazás, ami a nap folyamán a melegedés miatt havazásból helyenként esőre válthat. Marad az élénk keleti, északkeleti szél erős lökésekkel. A hőmérséklet éjszaka -5 és 0, napközben 0 és +7 fok között alakul.

Csütörtökön már melegebb lesz, de többnyire erősen felhős marad az ég. Az északi, északkeleti megyékben szakadozhat fel elsőként a felhőtakaró. A Dunántúlon még csütörtökön is több helyen lehet gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék, amely a nap során fokozatosan megszűnik. A keleti, északkeleti szelet, helyenként erős lökések kísérhetik. Éjszaka -3 és +2, nappal 4 és 16 fok között lehet a hőmérskélet.

false

 

Fotó: Mónus Márton / MTI

Figyelmébe ajánljuk