Elkezdődött a Városháza park bővítése, májustól már a budapestiek is birtokba vehetik

  • narancs.hu
  • 2024. április 8.

Lokál

Első körben pop-up parkként kapják meg a helyiek a régóta parkolóként hánykolódó részt.

Hétfőn elkezdődött a budapesti Városháza park bővítése, az V. kerületi kibővített pop-up parkot májustól adják át a budapestieknek – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

A bővítés alatt a jelenleg négyezer négyzetméternyi szabadon bejárható területet hétezerre növelik. A Főpolgármesteri Hivatal szerint céljuk, hogy Budapest új, nyitott, zöld főterét hozzák létre.

„Visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtti elkerített területet, ahol parkosított agórát alakítunk ki. Közelebb hozzuk az emberekhez a Városháza napi működését, és helyet adunk sokszínű rendezvényeknek, hogy a Városháza park a kultúra és a találkozások helyszíne legyen” – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Bardóczi Sándor főtájépítész a Facebook-oldalán azt írja: „Három metró találkozásánál egy ennyire zöldfelülethiányos belvárosi területen ez egy nagy lépés a zöldebb belváros és a város főtere irányába.”

A park kialakítására még 2021 végén írtak ki tervpályázatot, de Karácsony Gergely főpolgármester egyik központi ígérete volt már 2019-ben is, hogy visszaadják az embereknek az évek óta csak kavicsos magánparkolóként használt területet a városháza mellett.

A korábban bejelentett átalakításokból eddig a Városháza gyalogos passzázs megnyitása valósult meg. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk