1949-ben lefektetett cső törése miatt bénult le a forgalom a XVI. kerület egyik részén

  • narancs.hu
  • 2024. április 8.

Lokál

A meghibásodás a Veres Péter utcában történt, a javítási munkák napokig is eltarthatnak. 

Egy nagy és egy kis átmérőjű vízvezeték is eltört hétfő reggel a XVI. kerületi Veres Péter utcában, a szakemberek haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását – közölte a reggeli órákban Fővárosi Vízművek. 

A közlemény szerint az 1949-ben lefektetett, 600 milliméter átmérőjű öntöttvas vezeték eltörése miatt kellett hétfő reggel teljes szélességben lezárni a Veres Péter utcát a Sárgarózsa utca és a Thököly utca között. A nagy átmérőjű vezeték eltörése még nem okozott vízhiányt, de eltört egy kisebb, 150 milliméter átmérőjű lakossági ellátó vezeték is, ennek javításáig a Veres Péter utca 1. és 29. szám között vízhiánnyal kell az ott élőknek számolniuk. 

Átmenetileg a Farkashida utca 7-9. előtt található, szükségkúttá alakított tűzcsap nyújt lehetőséget ideiglenes vízvételezésre. Mivel a nagy átmérőjű vezetékből kiáramló, jelentős mennyiségű víz alámosta az útburkolatot, előreláthatóan mintegy 200 négyzetméternyi úttest és járda javítása lesz szükséges.

A Veres Péter utca érintett szakaszán az autóforgalom és a közösségi közlekedés is ellehetetlenült.

A tájékoztatás szerint jelenleg a kiáramlott víz szivattyúzása, a hiba feltárása és a munkagödör kialakítása folyik, ezt követően kerülhet sor a sérült vezetékek cseréjére, majd az útburkolat javítására. Bár a szakembereik minden erejükkel arra törekszenek, hogy mielőbb helyreálljon a megszokott forgalmi rend, ez várhatóan több napot is igénybe vesz, a munka akár a hétvégéig is elhúzódhat. A hibajavítást nehezítheti és lassíthatja, hogy több közművezeték is húzódik az út alatt, ami szükségessé teheti, hogy más közszolgáltatókkal is egyeztessenek, együttműködjenek. 

A BKK egy óra körül arról adott ki tájékoztatást, hogy újra teljes útvonalon közlekedik a H8-as és a H9-es HÉV, amely korábban egy-egy szakaszon nem járt a XVI. kerületi Veres Péter úton történt csőtörés miatt. A 44-es, a 45-ös, a 176E, a 276E és az 277-es autóbusz továbbra is terelve közlekedik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk