Érkezik az idei nyár legdurvább hőhulláma

  • narancs.hu
  • 2023. július 5.

Lokál

33-38 Celsius-fokos. 

A felhős, borongós időt szerdán már sok napsütés váltja, a csapadék ekkortól záporok, zivatarok formájában érkezik. A nagy változás pedig szombaton várható – mondta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Az alapvetően napos, de néhol felhősebb és gyakori csapadékkal tarkított időjárás péntekig kitart. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző oldalán szerdára és csütörtökre is elsőfokú figyelmeztetés szerepel felhőszakadás, villámlás és a záporok, zivatarok környezetében megerősödő szél miatt. Gyakorlatilag bárhol számíthatunk kiadós, de múló esőre, miközben a hőmérséklet 25-30 fok körül alakul.

Szombattól aztán egy anticiklon forró, afrikai levegőt sodor fölénk, a jövő hét közepére pedig 33-38 fokkal beköszönt az idei nyár eddigi legforróbb időszaka, írja a lap. 

Hétvégén és a jövő héten fokozatosan emelkedik a hőmérséklet. Az Agronaptár.hu előrejelzése szerint nem látszik a hőhullám vége, a július 8-20. közötti időszakba legfeljebb egy gyenge hidegfront „fér bele”. Száraz meleg lesz, a meteorológus úgy látja, a szombattól kezdődő időszakba legfeljebb egy-egy kisebb zápor, zivatar hozhat csapadékot, számolt be a 24.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk