Árverésre bocsátja a Lánchíd kandelábereit a főváros

  • narancs.hu
  • 2023. július 5.

Lokál

Összesen 14 darab lámpaoszlopra licitálhatnak az érdeklődők.

A Lánchíd 2021-ben kezdődött felújítása során 32 oszlopot rekonstruáltak, valamint 24 kandelábert, köztük az eredeti közvilágítási oszlopokból megmaradt négy Széchenyi-korabelit gondosan restauráltak. Azonban 14 darabot most a főváros nyilvános, egyfordulós elektronikus árverés útján értékesíti – szúrta ki az epitészforum.hu a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) oldalán

Mint írják, a fővárosi önkormányzat tulajdonát képező tárgyegyüttest nyilvános, egyfordulós elektronikus árverés útján értékesítik, melynek időpontja 2023. augusztus 14. 10 óra. Az árverésen az vehet részt, aki kiveszi az árverési dokumentációt, elfogadja az abban foglaltakat, határidőben beadja a regisztrációs dokumentációt és megfizeti a 200 000 forint összegű árverési biztosítékot úgy, hogy annak összege 2023. augusztus 1. napján 24:00 óra határidőig jóváírásra kell kerüljön a BFVK Zrt. bankszámláján.

 
Forrás: bfvk.hu 

Az érdeklődök 675.000 + áfa és 1 100 000 Ft + áfa közti összegekért vásárolhatják meg a kandelábereket. Ezek között szerepelnek lámpatestből, oszlopból és talapzatból álló, komplett, hosszú kandeláberek, valamint csak lámpatestből és oszlopból álló, rövid példányok is.  

 
Forrás: bfvk.hu

Mint korábban megírtuk, a Lánchíd a felújítás után is autómentes marad.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk