Fekália öntötte el a mátraházi szanatórium melletti erdőt

  • narancs.hu
  • 2019. december 3.

Lokál

Valami bűzlik a Mátrában.

"Mi folyik itt a Mátrában...?" - kezdi Facebook-posztját Csépány László, és néhány fotót is mellékelt. A képek a mátraházi szanatóriumtól délre, a költői nevű Tetves réttől 300 méterre készültek. Csépány szerint hetek óta ömlik az erőbe Kékestető és Mátraháza szennyvize.

Az ügynek a 444 igyekezett utánajárni: a gyöngyösi Polgármesteri Hivatal azt mondta nekik, hogy dugulás keletkezett a Heves Megyei Vízmű egyik vezetékén. A hiba elhárítása szerintük azért késlekedett, mert először rossz helyen, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.-nél tettek bejelentést az erdőbe ömlő szennyvízről. Szintén hozzájárulhatott a késői reagáláshoz, hogy a dugulás Mátraháza és Mátrafüred között, lakatlan területen történt, amerre a rendszeres ellenőrzések ellenére az utóbbi napokban épp nem jártak a szakemberek.

A fekália a túrázóknak is feltűnt, akik értesítették az Egererdő Zrt.-t is - annakv ezérigazgatója, Jung László a hétvégén jelentette az esetet a Vízműnek. Egyelőre nem tudni, mekkora a szennyezés mértéke.

Figyelmébe ajánljuk