Havazott a Kékestetőn

  • narancs.hu
  • 2024. április 2.

Lokál

Hétfőn még 30 fokos melegrekord volt, kedden máshol már havazott a hidegfront miatt.

A hidegfront csapadékzónája kedden délelőtt ért az Északi-középhegység fölé – közölte a HungaroMet Zrt. a Facebookon. Ahogy írták,

a Kékestetőn szűk két óra alatt 2 fokos hőmérséklet-csökkenést tapasztaltak, így a csapadék halmazállapota előbb esőről havas esőre, majd átmenetileg tisztán hóra váltott át. 

Az előrejelzés szerint kedden a front felhőzete és csapadékzónája lassan északkelet felé tevődik, ott még délután is számítani kell borult, esős tájakra. A front mögött szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és kisüt a nap. 

Délután az ország délnyugati felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati részek kivételével nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések a jellemzően nyugati irányú szelet, csak estére mérséklődik a légmozgás. A zivatarok környezetében szintén előfordulhatnak viharos lökések.

Ehhez képest hétfőn megdőlt a napi melegrekord, és Kelebián 30,2 fokot mértek. Az eddigi április 1-i melegrekordot Körmend tartotta: ott 1989-ben ezen a napon 27,7 fokot regisztráltak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk