Juhász Péter fölkarolta kollégánk kezdeményezését

  • narancs.hu
  • 2024. április 3.

Lokál

Az V. kerületi polgármesterjelölt szerint is fontos, hogy legyen emléktáblája az Aranykéz utcai robbantás áldozatainak.

Ha polgármesterré választják Budapest V. kerületében, segíteni fog abban, hogy az Aranykéz utcai robbantásos merénylet áldozatai emléktáblát kapjanak, támogatni fogja ezt az állampolgári kezdeményezést – jelentette be Juhász Péter polgármesterjelölt  egy videóban, amelyet kollégánkkal, Papp László Tamás oknyomozó újságíróval közösen rögzített.

Papp László Tamás több cikket írt a Portik Tamás nevével fémjelzett ügysorozatról, így az 1998. július 2-i, négy ember halálát okozó, több tucat sérülttel járó Aranykéz utcai bombamerényletről. Az ő ötlete volt, hogy az áldozatoknak – a merénylet célpontja mellett járókelőknek – állítsanak valamilyen emléket a helyszínen. Kezdeményezésével megkereste a kerületi önkormányzat vezetőit, de nem reagáltak. Az aljegyző tájékoztatta arról, hogy emléktáblát olyan kiválóságoknak lehet állítani, akik a kerületben éltek, vagy munkásságuk oda köthető. Pedig kegyeleti célból is szokás táblát vagy emlékművet állítani, készült ilyen Budapesten a Hableány-katasztrófa áldozatainak, Veszprémben az ott 2009-ben meggyilkolt román válogatott kézilabdázónak, Marian Cozmának, illetve Olaszliszkán Szögi Lajosnak.

Papp László Tamás a kezdeményezés ügyében nem csak a hivatalban lévő önkormányzati vezetőket kereste meg, hanem a képviselő- és polgármesterjelölteket is, függetlenül attól, melyik párthoz tartoznak. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk