Hiába mondott le 11 év után a szegedi HÖK-elnök, továbbra is megmarad a befolyása

  • narancs.hu
  • 2018. július 1.

Lokál

Török Márk már jelezte is: a lehetséges utódokkal baráti viszonyban van.

Egészen meglepő volt, amikor pénteken Török Márk bejelentette, hogy lemond a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatának vezetéséről. A 32 éves férfi 11 évig volt vezető, noha a hallgatói önkormányzatok vezetői legfeljebb négy évig maradhatnak a pozíciójukban. Éppen ezért Török még mindig pereskedik a tisztségért, ám ez nem jelentette azt, hogy közben ne maradt volna a HÖK-elnöki poszton.

Pont ezért is volt váratlan a lemondása, azonban úgy tűnik, Török Már aligha tűnik el az egyetem életéből. Törököt ugyanis beválasztották a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának felügyelőbizottságába tagnak, az új HÖK-elnök pedig a bizottság eddigi vezetője, Papp Viola lett. Török a Szeged Televíziónak az alábbi, beszédes mondatokat mondta arról, hogy nem csupán az történt-e, hogy helyet cserélt Papp Violával:

„Nyilván holnapután valamekkora befolyásom lesz, holnapután-azután pedig kicsit kevesebb. Ez egy komoly fluktuációval rendelkező szervezet, tehát minden évben egyharmada-fele a tagoknak kicserélődik, tehát összességében én azt gondolom, hogy ez inkább egy ilyen lufiszerű valami. Nyilván az utánam következő utódok jelentős részét jól ismerem, barátságban vagyunk.”

A Török Márkról írt korábbi portrénk itt olvasható:

Az egyetem kínos terhe – Török Márk örökös HÖK-elnök pályaképe

Már a szegedi rektor is arról beszél, hogy Török Márknak mielőbb távoznia kell posztjáról. Török most személyesen kommentálta nekünk kétes ügyekben bővelkedő pályáját. „De, teher” – ismerte el a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor egy múlt heti egyetemi rendezvény szünetében, amikor azt firtattuk, nem kínos-e az intézmény számára Török Márk évtizede tartó ténykedése.

Figyelmébe ajánljuk