Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. március 24.

Lokál

A jövő hét elején lehetnek olyan területek, ahol a kevés csapadék miatt ismét kialakulhatnak lokális porviharok.

A meteorológiai szolgálat pénteken Facebook-oldalán azt írta, ismét nagy területen várható viharos, erősen viharos szél. A csapadék átvonulása után, kiemelten a Dunántúlon, annak is az északi felén kell a legerősebb széllökésekre számítani.

Hétfőn a reggeli, délelőtti óráktól kezdve fokozatos szélerősödés várható, és a déli, kora délutáni órákra el is éri maximumát az északnyugati szél. Nagy területen valószínű viharos, 60 kilométer/óránál erősebb szél, de a 70-80 kilométer/órás széllökésre is fel kell készülni még síkvidéken is. Ennél nagyobb szélsebességre a hegyvidéki területeken kell számítani, ott akár a 90-100 kilométer/órát is elérhetik, akár meg is haladhatják a széllökések. Az esti óráktól kissé mérséklődik a légmozgás, de még így is nagy területen lesz élénk, erős a szél.

HÉTFŐN ISMÉT SZELESRE FORDUL⚠️ 𝐋𝐄𝐆𝐅𝐎𝐍𝐓𝐎𝐒𝐀𝐁𝐁 𝐌𝐎𝐙𝐙𝐀𝐍𝐀𝐓𝐎𝐊: Hátoldalai áramlási rendszerbe kerül a Kárpát-medence, így...

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Friday, March 24, 2023

Kedden ugyan már veszít erejéből a szél, de továbbra is nagy területen kell erős, viharos széllökésekre számítani. Felhívták a figyelmet arra is, ugyan a szelet csapadékhullás előzi meg, de lehetnek olyan területek, ahol ez elmarad, vagy csak kevés eső esik, így ismét kialakulhatnak lokális porviharok. Emiatt kérik a közlekedőket, hogy mindig a forgalmi, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk