Politikus névrokona helyett hívogatnak egy szegvári férfit

  • narancs.hu
  • 2023. március 23.

Lokál

Letegezik, Zolikámnak szólítják. Egy ideje próbál segíteni a problémák megoldásában, ahogy tud.

A szegvári Purgel Zoltánt először négy éve egy kedvesen beszélő idős hölgy hívta mobiltelefonon. Letegezte, Zolikámnak szólította. Az iránt éreklődött, vajon az előző napon miért nem ürítették a szemétszállítók a sárga kukákat. Ő azt mondta, nem hétfőn, hanem szerdán szokták elvinni a szelektív hulladékot. A hölgy más menetrendet tudott – aztán, ahogy utcanevet is mondott, és Purgel Zoltán megmondta, Szegváron (Csongrád-Csanád megyében) ilyen utca nincs, kiderült: a hölgy Tatán (Komárom-Esztergom megyében) lakik, és úgy gondolta, Tata alpolgármesterének, Purgel Zoltánnak (Fidesz–KDNP) a számát hívta. 

Azóta havonta egyszer valaki mindig felhívja a szegvári férfit különböző tatai közérdekű bejelentésekkel, kérésekkel. Ez azért történhet meg, mert – utánanézett – a Purgel Zoltán nevet beírva a keresőbe őt adja ki először a Google.

Egy ideig elmagyarázta, hogy nem ő az, akit keresnek, hanem a 2019-ben mandátumot szerzett tatai politikus, de aztán előfordult, hogy ismerősök között volt, amikor ilyen hívást kapott, és miután jót szórakozott mindenki, az egyik jelenlévő megkérdezte, miért magyarázkodik mindig, miért nem próbál inkább segíteni

„Ma már ha Tatáról felhív valaki, már nem forszírozom az alpolgármester dolgot, hanem tényleg próbálok segíteni” – írja Purgel Zoltán a Szegvár Online oldalon. 

Úthibák, kóbor állatok, hulladékszállítási problémák, társasházi ügyek, az iparűzési adó és szomszédokkal kapcsolatos panaszok miatt hívják a leggyakrabban. Kigyűjtötte a tatai közüzemi szolgáltatók telefonszámait, hogy mindenkit a megfelelő helyre tudjon irányítani a panasszal. 

„Amikor már végképp nem tudok segíteni, azt szoktam válaszolni, hogy pár napon belül megoldjuk a dolgot, ha nem, akkor hívjon újra. Még sohasem hívtak fel újból, tehát maguktól mindig megoldódtak a dolgok” – írja a szegvári férfi.

Azóta felvette a kapcsolatot tatai névrokonával, aki – nyilvánvalóan viccből – felajánlotta neki, hogy utal honoráriumot. Azt is megbeszélték, hogy megeshet, nem csak névrokonok, mert a tatai Purgel Zoltán családja szintén Csongrád-Csanád megyéből, Mórahalomról származik.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk