A Momentum visszalép Juhász Péter javára

  • narancs.hu
  • 2024. február 1.

Belpol

„Ebben a kerületben minden egyes szavazatra szükség van ahhoz, hogy megtörjük a Fidesz uralmát.”

Juhász Pétert támogatja a Momentum a Belvárosban – közölte mai sajtótájékoztatóján a Momentum elnöke, Donáth Anna. Korábban a párt Kerpel-Fronius Gábort indította volna. Juhász Péter decemberben jelentette be, hogy a Kétfarkú Kutya Párt támogatásával indul a választáson.

Donáth felidézte, hogy visszalépő jelöltjük az elmúlt két és fél évben nagyon fontos munkát végzett a városvezetésben, és örül annak, hogy Juhász Péter visszatér a politikába, hiszen ő példát mutatott „a rogáni maffiával az V. kerületben.” Hozzátette, hogy „Juhász Péter természetes szövetségese” a Momentumnak.

Kerpel-Fronius Gábor elmondta, hogy megdöbbenéssel figyelte a Juhász Péter ellen indított lejáratókampányokat. Szeretett volna egy olyan belvárost csinálni, ami „nem csak a kiváltságos keveseké”, „emberséges önkormányzati hivatalt, zöld belvárost létrehozni.” Úgy látja, hogy Juhászt támogatni kell, hiszen a korrupcióellenes küzdelem ikonikus alakjának számít. 

Juhász Péter üdvözölte, hogy a Momentum túllépett a pártlogikán, abban bízik, hogy más pártok is hasonlóan gondolkodnak majd.

„Itt ebben a kerületben minden egyes szavazatra szükség van ahhoz, hogy megtörjük a Fidesz uralmát.”

A Belvárosban immár második ciklusát tölti a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter. A kerület erős fideszes fellegvárnak számít, 1990 óta mindössze két olyan ciklus volt, amikor nem a Fidesz polgármestere vezette a kerületet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk