Nekünk már ennyire jól megy: megint Magyarországon lesz a legdrágább az új iPhone

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 15.

Lokál

Van valami, amiben verjük az amerikaikat is.

Szerdán mutatta be az Apple az új telefonjait, amelyeket szeptember végétől lehet megvásárolni a boltokban.

Az iPhone XS 999, az iPhone XS Max 1099, az olcsóbb verzió, az iPhone XR pedig 749 dollár lesz. De csak az Egyesült Államokban.

false

 

Fotó: YouTube/The Verge

A különböző összehasonlítási táblázatok alapján kiderül, hogy ismét Magyarországon lesznek legdrágábbak az Apple telefonjai. Amíg az USA-ban az XS nagyjából 275 ezer forintnak megfelelő dollárért elvihető, addig Magyarországon kerek 400 ezer forintot kell érte fizetni. Utánunk Olaszország következik, ahol szintén olcsóbban, 385 ezer forintnak megfelelő euróért lehet hazavinni a telefont.

Tavaly sem volt ez másként: a világviszonylatban is magas, 27 százalékos áfa miatt már akkor is Magyarországon volt a legdrágább az éppen aktuális készülék, az iPhone X. Amikor erről a rekordmagas áfáról tavaly megkérdezték Németh Szilárdot, a Fidesz alelnöke azt mondta, a kormány ezzel védi a magyarok érdekeit:

A Fidesz alelnöke a kamerába mondta, hogy azért fizetünk rekordmagas áfát, mert a kormány így védi meg a magyarok érdekeit

Igen, Németh Szilárd volt az. A Fidesz alelnöke péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában durrogtatta a kormány menekültellenes propagandaüzeneteinek lebutított változatát. Kommentálta Navracsics Tibor uniós biztos azon pénteki kijelentéseit is, miszerint nincs is olyan, hogy Soros-terv, ez az egész csak a választási kampány része.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?