Nincs orvos, nincs ellátás – Szünetel a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyerekosztályának betegellátása

  • narancs.hu
  • 2018. február 24.

Lokál

Határozatlan ideig.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által vezetett Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyerekosztályán az alábbi üzenet várta az érkezőket:

„Kedves Betegek, kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünk csecsemő- és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23., 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel.

Az Emmi Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár (határozatszám: 9935-2/2018/EÜIG) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki a a betegek ellátására és erről az OMSZ szervezetét is értesítette.

A háziorvosi szolgálatokat a kórház vezetése e-mailben tájékoztatta.

A szülészeti-nőgyógyászati osztályon az újszülöttek ellátása és felügyelete a Sátoraljaújhely városi házi gyermekszakorvos kollégák által folyamatosan biztosított!

Ettől az időponttól a vidéki gyermek betegeket napközben, illetve ügyeleti időben is, szakellátásra a Miskolc Megyei Kórház gyermekszakrendeléseire, gyermeksürgősségi osztályára, vagy az ehhez tartozó fekvőbetegosztályokra kell irányítani.

A sátoraljaújhelyi és sárospataki csecsemő és gyermek betegeket ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell irányítani, itt kerül sor vagy ellátásukra, vagy továbbküldésükre.

A kórház vezetősége”

(444.hu)


Figyelmébe ajánljuk