Veszteséget termel a zuglói önkormányzat a fizetős parkoással

  • narancs.hu
  • 2019. február 7.

Lokál

Kis magyar abszurd.

Ráfizetéses az önkormányzatnak a fizetős parkolás üzemeltetése Zuglóban, írja a 24.hu. Zugló ezzel az abszurd konstrukcióval Újbudához csatlakozott, ahol szintén veszteséget termel ez a terület.

Az önkormányzat két éve adta ki a fizetős parkolási rendszer kiépítését és üzemeltetését a bő egymilliárd forintos ajánlatot adó konzorciumnak.

Az üzlet azonban nem robbant be. Az első évben 490 milliós, a másodikban 250 milliós mínuszt termelt az önkormányzatnak a fizetős parkolás üzemeltetése, legalábbis ez derül ki a zuglói képviselő-testületben ülő Várnai László által közzétett adatokból, amelyek egyébként a jegyzőtől származnak. Tehát hivatalosak.

A Civilzugló Egyesület tagja „nagykoalíciós együttműködést“ sejt a veszteséges konstrukció mögött.

A szóba forgó konzorciumban ott van a többek között Kupper András alapította, jelenleg német tulajdonú C-Ware — Kupper a korábbi parkolási botrányok kapcsán emlegetett Centrum Parkoló Kft. tulajdonosa volt.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

Egy másik cég a Szellem Zoltánhoz és Várszegi Zsolthoz köthető SIS Parking Kft. A 2016-ban alapított cég ütemes terjeszkedést tudhat maga mögött: megbízták a józsefvárosi parkolás üzemeltetésével, kaptak megbízást a XI. kerülettől.

A HVG egy korábbi cikke szerint Szellem Zoltán a Fidesz gazdasági hátországának fontos szereplője volt a 90-es években.

Figyelmébe ajánljuk