Bús Balázs azért nemcsak tövénymódosítást, hanem strandot is szeretne

  • narancs.hu
  • 2019. február 8.

Lokál

Szabadstrand lehet a Római-parton.

Szabadstrand létesülhet a Római-parton, miután a III. kerületi önkormányzat képviselő-testülete döntött arról, hogy megvizsgáltatják egy római-parti szabadstrand kijelölésének és megvalósításának lehetőségét - adta közre az MTI az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata pénteki közleménye alapján.

"Ha a megvalósításnak nincs akadálya, akkor a strand kialakításának részletes tervei is elkészülhetne" - írják.

A cél, hogy  bárki számára hozzáférhető és biztonságos vízi sportolás lehetősége, ezt az Óbudai Sport és Szabadidő Kft. teheti majd lehetővé: a már meglévő túra, futó és kerékpáros események mellett ezentúl rendszeres vízitúrázási lehetőséget is szervez majd a Római-partról indulva a Lupa-szigetre - írják.

A part tisztántartására és törmelékmentesítésére tízmillió forintot különítettek el az idei költségvetésben.

Az illegális hulladéklerakás visszaszorításának érdekében pedig az idei szezontól a közterület-felügyelők környezetbarát és csendes elektromos járművel végeznek majd őrjáratot a parti szakaszon.

Emellett, ahogy közlik, a kerületi önkormányzat tárgyalásokat kezdeményez a Római-parton fekvő, mintegy húsz állami tulajdonú ingatlan tulajdonjogának ingyenes megszerzésére, hogy azokon sport és szabadidős funkciók létesülhessenek a kerületiek számára. A képviselők - "annak érdekében, hogy a Római-parton a sport, a közösségi funkció fejlesztése hosszútávon is biztosítható legyen" - megszavazták azt is, hogy az önkormányzat jegyeztessen be elővásárlási jogot a Nánási út - Királyok útja - Pünkösdfürdő utca és a Duna által határolt terülten elhelyezkedő ingatlanokra és egészítse ki az érintett terület építési szabályzatát azzal, hogy a területen csak kiemelten környezetbarát aktív házak építése legyen engedélyezhető.

Neked ajánljuk