Szombatra is figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. június 21.

Lokál

De több megyében lehet számítani zivatarokra is.

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. két déli megyére szombatra is: Csongrád-Csanád és Békés megyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat szombaton.

Másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki szombatra Baranya, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megyére is, ugyancsak a magas középhőmérséklet miatt. Ezeken a területeken várhatóan 27 fok felett alakul a középhőmérséklet.

Emellett szombatra másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki hevesebb zivatarok kialakulása miatt Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre. Ezeken a területeken a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

A meteorológiai szolgálat péntekre Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést magas középhőmérséklet miatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk