Vasárnaptól használható a Margit híd kerékpárútja

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 1.

Lokál

Időt kellett adni a piros műgyantának.

Vasárnaptól ismét lehet használni Budapest legforgalmasabb kerékpáros útvonalát, a Margit híd északi oldalán húzódó kerékpárutat – írja a Telex.

A felújítás július 8. óta tartott, szakaszosan. 58 millióba került ez a munka, ami méterenként 95 ezer forint.

A két hónapon át tartó felújítás idején a kerékpárosok, rolleresek és gyalogosok számára leválasztottak az autóútból egy kétméteres sávot. Így viszont az autósok csak egy nyomon járhattak Pestről Budára menet, és emiatt rendszeresen bedugult a Nagykörút a környező utcákkal együtt. 

Ezt a munkát máshogyan nem lehetett volna elvégezni, és csak ilyen anyagokat lehetett használni a kivitelező szerint.

Mivel a kerékpárút alatt acéllemezek futnak, csak a piros műgyanta jöhetett szóba burkolatként. Arról pedig, hogy a nagy forgalomra való tekintettek szélesebb kerékpárutat építsenek, azért nem lehetett szó, mert a Margit híd és a szigeti szárnyhíd is műemlék, tehát nem bővíthető. A gyalogosok, kerékpárosok csak az autósok rovására kaphattak volna nagyobb teret, ez pedig – mint a felújítás idején is látszott – ideiglenesen elviselhető, de végleges megoldásnak nem jó.

 

A címlapkép forrása a budapesti városháza Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?