Rekordmeleggel indul a szeptember

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 1.

Lokál

Jövő héten 37-38 fok is lehet. Szeptember 22-éig marad a sűrűbb vonatközlekedés a Balatonhoz.

A hőség a meteorológiai ősz első hetében is velünk marad, sőt kedden és szerdán még kicsit fokozódik is. A szeptemberi forróság miatt a következő napokban az országos és fővárosi melegrekordok is megdőlhetnek – írja az Időkép.

Már hétfőn veszélybe kerül a 2015-ben, Tuzsérban mért 36 fokos melegrekord, kedd, szerdán és csütörtökön pedig szinte biztos, hogy túlszárnyaljuk az eddigi (35, 34,1, 35 fok) rekordokat. Ezeken a napokon ugyanis

a csúcshőmérséklet helyenként a 37-38 fokot is elérheti.

Ami Budapestet illeti, hétfőn, kedden és szerdán a 35 fok már bőven elég lesz az új fővárosi rekordhoz. Csütörtökön a 35 fokot kell egy picivel túlszárnyalni.

Hogy mikor lesz ennek vége? Pénteken már megszakadhat a rekordok sora, és hétvégétől talán elkezdődik egy lassú visszaesés a nappali hőmérsékletekben.

Vélhetően a hőségre tekintettel az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz. A MÁV honlapján vasárnap azt írták, hogy az utasigényekhez alkalmazkodva az utószezonban is külön menetrenddel segíti a vasúttársaság a tóhoz eljutást.

Szeptember 22-ig Budapestről és több dunántúli városból is sűrű közlekedéssel, átszállás nélkül lehet majd a Balatonhoz utazni.

A közlemény ugyanakkor arról nem beszél, vajon hány utazót tántorított el végleg a vasúttól, hogy a nyár végén gyakorlatilag összeomlott a hazai vasúti közlekedés – emlékeztet a hvg.hu. Míg a Balaton felé egy letört síndarab okozott káoszt a hőségben, addig a Keleti pályaudvarnál kisiklott egy szerelvény, ami miatt napokra lezárták a pályaudvart, de volt olyan pillanat is, amikor balesetek miatt egyszerre mindhárom nagy pályaudvar, a Déli, a Keleti és a Nyugati is elesett. Lázár János, a vonatközlekedésért is felelős miniszter minderről annyit mondott, mindenre van megoldás, és különben is, már korábban is annyi mindent elértek.

Arról, hogy a vasúti közlekedésben bármikor bármi megtörténhet, ebben a riportunkban írtunk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?