Világháborús bombát találtak a Bozsik Stadionnál

  • narancs.hu
  • 2019. április 28.

Lokál

A hatástalanítás idejére lezárták a környéket.

250 kilogrammos, második világháborús, fel nem robbant bombát találtak a Bozsik Stadionban. A hatástalanítás idejére lezárták a környéket. A XIX. és a XVIII. kerületben forgalomkorlátozásra kell készülni, ez a közösségi és a vasúti közlekedést is érinti.

A hatóságok műveleti területe a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz, ezért a környék lakóinak 8 óráig el kellett hagyni otthonaikat. A kiürítés várhatóan délután 17 óráig tart, a lakosoknak a kerületi önkormányzat befogadóhelyeket biztosít, a pontos információkat itt és itt találni.

A tűzszerészek már megkezdték a bomba hatástalanítását. A kiürítés a műveleti területen kívül érinti a következő utcákat is: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz; Pestszentlőrinc-Pestszentimrén pedig három utcát, a Darányi, a Hengersor és a Parázs utcákat.

A BKK tájékoztatása szerint ma reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket.

A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat is érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest - Pestszentimre szakaszon.

false

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

false

 

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Figyelmébe ajánljuk